Katip Çelebi - Newton Fonu Doktora Bursları

Kâtip Çelebi - Newton Fonu doktora bursları ile Türkiye'den İngiltere'ye doktora yapmak üzere gidecek öğrencilere 3 yıl boyunca mali destek sağlanmaktadır. Bu bursların amacı; dünya standartlarında arastırma sistemleri olusturulması ve bu sistemlerin devamının sağlanmasının yanı sıra İngiltere ve Türkiye arasında uzun vadeli ve sürdürülebilir bağlantılar olusturulması hedefi kapsamında iyi eğitimli ve uluslararası alanlarda görev alabilen bir doktora öğrencisi havuzu olusturulmasıdır.

Fondan yararlanabilmek için önerilen doktora çalısmalarının, ülkelerin ekonomik kalkınmalarına ve toplumsal refaha katkıda bulunabilecek arastırmalar içerecek sekilde 'kalkınma" ile alakalı olması gerekmektedir. Basvurularda, arastırmanın makul bir zaman dilimi içerisinde (3-15 yıl) toplumlar üzerinde nasıl olumlu etkiler olusturacağının açık bir sekilde ifade edilmesi gerekmektedir.

Burs Verilecek Alanlar:
* Tarım
* Sağlık
* Gıda ve Beslenme
* Su ve Temizlik
* İnsani krizler ve acil durumlar, Afet riski Azaltımı

Çağrı ile ilgili detaylı bilgi ve basvuru için asağıdaki linki inceleyebilirsiniz:

Bütün basvurular  2213-Yurt Disi Lisansustu Burs Programi- Katip Celebi-Newton Fonu Basvurusu 2015/2 uzerinden yapılmalıdır

Doktora programı için basvurular 24 Haziran - 17 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılmalıdır!