TÜBİTAK Ulusal Akademik ARGE Proje Destekleri

Sayın Araştırmacımız,

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından hazırlanan Ulusal Akademik ARGE Proje Destekleri ile ilgili güncel sunumu bilgilerinize sunarız.

ARDEB’in 7 Destek Programı Kapsamında (1001, 1002, 1003, 1005, 1007, 3001, 3501) sunumda belirtilen gelişmeler ve değişiklikler aşağıdaki gibidir:

**İdari kotalar gevşetildi:

Dekan, Dekan Yrd., Yüksek Okul Müdürü,  Yüksek Okul Müdür Yrd., Meslek Yüksek Okul  Müdürü,

Meslek Yüksek Okul Müdür Yrd., Genel  Sekreter, Enstitü Müdürü, Enstitü Müdür Yrd.,

Bölüm Başkanı, Araştırma Enstitüsü Müdürü,  Daire Başkanı, Merkez Müdürü artık idari  kotaya dahil değildir.

**Standart proje kota uygulaması gevşetildi:

3 Yürütücülük

1 Yürütücülük+ 4 Araştırmacılık

2 Yürütücülük+ 2 Araştırmacılık

6 Araştırmacılık

1 Yürütücülük (H2020’de eşik değeri geçerse)

**Gelişme raporu periyotları uzatıldı.

**Proje çıktılarının paylaşımı ve yayılımına destek verilmektedir.

TÜBİTAK destekleri ve süreçler hakkında tüm sorularınız, görüş ve önerileriniz için "TÜBİTAK Destekleri Forumu" nu kullanabilirsiniz. http://forum.tubitak.gov.tr/